Angst

Gennem de sidste 4-5 måneder har jeg været i behandling hos Claus Bjerring på Jean Felix klinikken i Århus, primært for en generel angst tilstand, som har sat mig ude af stand til at foretage mig noget som helst med mit liv.
Hans behandling har flyttet mig meget – jeg er ved at få mod på tingene igen, jeg kan for det meste holde hovedet koldt i pressede situationer, og desuden har der været flere sidegevinster – f.eks er jeg stoppet fuldstændig med at ryge… Jeg har oveni købet prøvet at ryge flere gange, men er stoppet halvvejs, fordi det slet ikke sagde mig noget længere.
Og det bliver endnu bedre, for han er ikke færdig med mig endnu.
Hvor de fleste hypnoterapeuter (så vidt jeg har kunnet forstå) arbejder med direkte symptombehandling, arbejder Claus med at få underbevidstheden selv til at gå ind og rydde op i årsagerne. Behandlingen tager ganske vist en del længere tid end en symptombehandling, men til gengæld bliver man 100% sig selv i sidste ende. Jeg tænker at de fleste mennesker, som har en psykisk lidelse i bund og grund er utro mod sig selv (f.eks at man tilsidesætter sine egne behov til fordel for andres), og selvom man måske kunne fjerne konkrete tilstande såsom angst gennem symptombehandling, så mener Claus ikke at man kan komme komplicerede følelsesmæssige problemer til livs på andre måder, end at hjælpe underbevidstheden til selv at klare oprydningen.
Jeg synes at hans teknik er virkelig spændende. Jeg har altid interesseret sig mig for psykologi i alle afskygninger, især har jeg haft glæde af at læse om Arthur Janovs primal teorier – og de minder faktisk, synes jeg, et eller andet sted en del om Claus’ arbejde.
Og efterhånden som jeg er begyndt at kunne mærke hvor kraftigt hypnoterapien virker på mig (den har allerede gjort mere, end jeg havde troet på nogen måde muligt), får jeg mere og mere lyst til selv at lære om hypnose og forskellige suggestions teknikker.

Med venlig hilsen
Tor Brandt