Højdeskræk

ved_kieronstor

Tak for hjælpen, ros og foto.

Hej Felix

Hver gang jeg ser din annonce på Facebook bliver jeg mindet om at jeg lovede dig en rapport om hvordan det gik – og et foto!

Jeg gik til behandling hos dig fordi jeg var plaget af højdeskræk – og gerne ville af med det fordi jeg elsker at færdes med telt på vandreture hvor højder og broer over slugter er en del af landskabet.
Jeg gik hos dig i forsommeren 2008 og i efteråret (august) tog min mand og jeg afsted med telt 3 uger til Lappland.
Allerede efter 2 – 3 dages vandring skulle vi over en noget primitiv hængebro og jeg var begyndt at lægge planer om lange omveje gennem sumpede og umarkerede områder.
Men så tog jeg mig sammen og aftnen forinden gik jeg tidligt i soveposen og forsøgte at finde ind til den ro og tryghedsoplevelse som jeg havde lært at finde ind til under behandlingerne ved dig.
Jeg koncentrerde mig om at få fat i den gode, rolige stemning og bygge den op – i stedet for at lade mig beherske af panikoplevelsen og lade den tage magten så jeg gik i selvsving.
Næste morgen gik jeg roligt over broen uden at opleve de panik- og angstreaktioner som jeg har været behersket af før.
Der dukkede flere udfordringer op undervejs – og i det omfang de lå så jeg skulle den vej, så gik jeg over.
Men det er meget, meget bedre.
Jeg oplever at steder hvor jeg før har været og kan huske, at dér blev jeg grebet af angst, der bevæger jeg mig nu trygt – men forsigtigt!
Der er endda små broer hvor jeg i dag ligefrem undrer mig over at jeg blev grebet af panik – og nu færdes trygt frem og tilbage.
Det kommende efterår deltager jeg – uden nogen makker – i “Fjällräven Classic”, 11 svenske mil nogle hundrede km nord for polarciaklen.
Jeg ved at det bliver en stor og smuk oplevelse.
Jeg er glad for at jeg turde tro på at hypnose kunne hjælpe mig.
Det har hjulpet.
Og jeg forsømmer ingen lejlighed til at fortælle det til andre.

Mange hilsner
Anne Birgitte Nørgaard
(Randers)
Fotoet fra Kieron viser den første, væmmelige hængebro bro.
Fotoet fra Staloluokta viser en bro som jeg måtte passere flere gange dagligt mens vi lå i telt der. Saunastuen lå på den anden side af broen og jeg elsker vedfyret sauna med afkøling i fjeldsø bagefter – så der var ikke noget at gøre. Men det var heller ikke noget problem. Nu findes den bro ikke mere, ved bredden lå byggemateriale til en ny og mere stabil konstruktion.
Foto nr. 3, ved Akka, er ikke så godt – man kan kun skimte min mand helt ved den modsatte bred. Men jeg kom også over. Det var væmmeligt! På det gule skilt står noget i retning af “Kun 2 personer ad gangen”