Klientudtalelse - Hypnose gav mig livet tilbage

vægttab

Af Irene Nielsen

løbet af få måneder har Irene Nielsen tabt ni kilo, hun har fået nyt job, er holdt op med at ryge og er sluppet af med sin angst og uro. Alt sammen takket være 12 behandlinger med hypnose.

Irene Nielsen, 49, fra Ebeltoft var en livlig og udadvendt Pige. Hun arbejdede som sekretær, og i sin fritid sagde hun ja til alle opfordringer til at være med til sjove oplevelser. Bl.a. var hun en dygtig danser og optrådte gerne, hvis der var bud efter hende. Hun medvirkede i revyer, underviste i dans og var med i modeshows.
Men en dag for fem år siden skete der pludselig en kortslutning i hende, efter at hendes far døde.
– Det var bestemt ikke en rar oplevelse, fortæller hun. – Hjemmehjælperen kunne ikke komme ind til ham – han svarede ikke på hendes banken. Jeg blev tilkaldt og fik åbnet med min nøgle. Vi fandt ham liggende på køkkengulvet – død af et hjertestop.
– Jeg var nærmest forstenet, reagerede slet ikke. “Du skal snakke om det med andre”, sagde en politimand, senere. Han kunne se det på mig.

Men bagefter var der alt det praktiske i forbindelse med begravelsen, der skulle klares. Og heller ikke senere reagerede hun. “Du bærer det vel nok flot, sagde folk. Jeg tror, det er farligt, når man bærer en sorg flot. For reaktionen kommer på et tidspunkt.
Og ganske rigtigt. Irene begyndte at spise for meget. I løbet af få måneder kommenterede folk, at hun havde taget på.
– Langsomt lagde kilo sig på kilo. Jeg motionerede ikke længere så ofte som før. Og jeg var stoppet med at danse. Og en dag var den indre uro der pludselig. Hele kroppen begyndte at sitre, og mine hænder rystede. – Jeg blev bange. Angsten kom ind i mit liv, hjertet hamrede og sad oppe i halsen, det hele pumpede inde i mig. Efter nogen tid stoppede Irene med at arbejde. Hendes mand, Jens Peter, er markedschef og var meget væk på forretningsrejser, så Irene var ofte alene.

Lammet af angst
Men selv om Irene fik det mere og mere dårligt, nægtede hun at tage nervemedicin. Hun var bange for at blive afhængig, og hun mente ikke, lægerne kunne hjælpe hende. – Det endte med, at jeg tog 15-20 kg på, dalrede rundt derhjemme i joggingbukser hele dagen og røg cigaretter.
Jeg blev handlingslammet af min indre angst – og blev mere og mere træt af mig selv. Jeg kunne ikke engang koncentrere mig om at læse en bog. “Kunne du ikke tænke dig at komme i gang igen med noget af alt det, du lavede før?” lød det forsigtigt fra omgivelserne. Irene kunne dog ikke tage sig sammen. Hendes tilstand blev værre, for hver dag der gik. Men efter fem år vågnede hun pludselig op af sløvheden. – En nær venindes barn på tre år havde gennem længere tid lidt af stærke mareridt. De havde læst om en hypnotisør, Jean Felix, og tog barnet med til ham, siger Irene. – Efter én behandling, var mareridt og alle spøgelser borte fra drengens bevidsthed. “Manden tog alt det grimme væk”, sagde han.
– Måske Kunne hypnose også hjælpe mig, tænkte jeg så. Måske kan han også tage alt det grimme bort fra mig. Irene fik fat i en pjece og læste om hypnosen og dens virkninger.
-Jeg var lidt tilbageholdende i begyndelsen, siger hun. -Men jeg kunne da altid starte med en tobaksafvænning og se, om det kunne hjælpe. Så jeg ringede og bestilte en samtale. Men hypnotisøren mærkede hurtigt, at Irene havde større problemer end det med cigaretterne, og han foreslog hende en række behandlinger mod hendes psykiske symptomer. – Jeg blev overbevist og sagde ja. Så gav han mig efterfølgende et kvarters hypnosebehandling. Jeg blev bedt om at lægge mig på en briks, lukke mine øjne og trække vejret dybt. Da jeg var blevet bragt i en afslappet tilstand, lagde han sin hånd på min pande, og sagde en hel masse, som jeg helst ikke skulle lytte efter – i stedet skulle jeg koncentrere mig om min vejrtrækning. Han talte til min underbevidsthed, sagde han. – Da jeg rejste mig, var jeg svimmel, og da jeg forlod klinikken, havde jeg kvalme og hovedpine. Kan det virkelig hjælpe det her, tænkte jeg skeptisk. Men efter et par timer opdagede jeg pludselig, at min indre uro var blevet mindre, og allerede dagen efter vendte min energi mirakuløst tilbage.

Solen skinner igen
Irene fik i alt 12 behandlinger. Og fra gang til gang fik hun det betydeligt bedre – bortset fra et mindre tilbagefald midt i forløbet. – Jeg fattede det faktisk ikke. I fem år havde jeg nærmest været invalideret, og nu vendte med lynets hast hele min livsduelighed tilbage. – Pludselig kunne jeg gøre andre ting end bare bladre i avisen, jeg havde ro i kroppen, følte at jeg kunne det hele – og at solen skinnede. – Hurtigt kom jeg i gang med en times motion og dagen i fitness-centret, og på få måneder har jeg nu tabt ni kg uden at skulle bruge den helt store viljestyrke. Kiloene rasler af mig hurtigere, end de kom på. – Den sidste behandling, jeg fik, var cigaret-afvænningen, og det troede jeg ikke ville lykkes – selv og Jean Felix havde hjulpet mig med alt det andet. – Jeg havde røget en pakke cigaretter om dagen, siden jeg var 18 – bortset fra et par forpjuskede forsøg på at stoppe ind imellem. – Men da jeg få minutter efter hans behandling for et par måneder siden atter sad i bilen, rakte jeg ud efter cigaretterne, og tænkte så pludselig: Nej Irene, dem behøver du egentlig ikke mere. Siden har jeg ikke røget, bortset fra et par sug, som ikke sagde mig noget videre. – Jeg skal kigge mange år tilbage i min tilværelse, før jeg kan huske, at jeg har haft det så godt som i dag, siger Irene. – Nu lever jeg atter livet fuldt ud. Jeg har fået job på deltid, og nyder det. Men hvis jeg finder et fuldtidsjob – endda gerne inden for en helt anden spændende branche – så slår jeg til. – Og hvis jeg nogensinde får det dårligt med mig selv igen – hvilket jeg ikke tror – så ved jeg, hvor jeg kan henvende mig for at få det godt, siger Irene Nielsen.

Hver dag træner Irene nu en time på det lokale fitness-center, og de overflødige kilo rasler af.
Påvirker Underbevidstheden
– Irene var velfungerende i en lang periode, men da hun blev udsat for et chok ved faderens død samt en længerevarende stresstilstand, kom de psykiske symptomer, angst, uro osv., siger hypnotisør Jean Felix, Århus. Han hjalp Irene Nielsen fra Ebeltoft tilbage til et godt liv via hypnose. – Hypnosen mobilisere underbevidstheden til selv at bearbejde de psykiske tilstande, som er årsagen til problemerne.
– Jeg påvirker simpelthen underbevidstheden til at lede i kartoteket efter de små kasser med dårlige oplevelser, monstre osv., og beder den om at fjerne dem og erstatte dem med positive påvirkninger. Og de positive påvirkning er langt stærkere end den oprindelige – derfor holder behandlingen. – Hypnose er en genvej til en løsning, hvor andre terapier ofte betyder snak i én køre, siger Jean Felix.