Om Jean Felix

Historien

Virksomheden Jean Felix Hypnoseklinik blev grundlagt af Mogens Bjerring i 1945, som siden 1992 er drevet af sønnen Claus Bjerring.

Mogens Bjerring havde nogle år forinden 1945 gjort sig landskendt ved som den første i Danmark, at udføre hypnoseshows som tiltrak flere tusinde publikummer, der frivilligt kom op på scenen for derefter at blive bragt i en hypnotisk tilstand, så de f.eks. var af den overbevisning, at de igen var fem år gamle eller verdensmestre i sværvægtsboksning.

Da Morgen Bjerring pensionerede sig selv, forberedte og oplærte han sønnen Claus Bjerring, til at kunne overtage klinikken. Siden 1.1.1992 har Claus Bjerring drevet Jean Felix Hypnoseklinik.

Claus Bjerring

Allerede som helt ung har Claus altid vidst, at han ville være hypnotisør, og efter flere års intensiv hypnoseoplæring, overtog Claus Bjerring hypnosevirksomheden. Siden da har Claus drevet virksomheden, først med klinik i Århus, og har sidenhen og som den første i Danmark, tilbudt online hypnose som klinikken udelukkende er i dag. Igennem online hypnose, oplever Claus en større succesrate, da man hurtigere kommer ind til kernen af problemet. Årsagen er bl.a. en speciel teknik, og ligeledes kan klienten ligge hjemme i sine vante rammer og omgivelser.

Hvad gør jeg som hypnotisør, der adskiller sig fra psykologer?​

Det er min erfaring at psykologer og psykiatere arbejder med din bevidsthed, så som årsager, fornuft og logik. Samtalen foregår typisk, hvor de fremhæver og forklarer dine symptomer og problematikken, hvilket giver dig en forståelse for dit problem, som du kan arbejde med at løse fremadrettet. Men hvis problemet ligger i din underbevidsthed, kan man ikke alene ved samtale, nå ind og løse problemet.

Eksempel

Du har eksamensskræk og går til en psykolog. Psykologen har en samtale med dig omkring dette problem. Du snakker og diskuterer dette med psykologen. Psykologen informerer dig og får dig til at forstå, at det er unødvendigt at være bange for, at gå til eksamen, da der ikke er noget farligt ved det. Det forstår du godt i din bevidsthed, men det forstod du jo også før du gik til en psykolog. Dog er du stadig bange for, at gå til eksamen…

Dette kan behandles via hypnose

Som hypnotisør forstår jeg fuldt ud, at det ikke er din bevidsthed, der styrer denne frygt for at gå til eksamen. Men at det i stedet er det din underbevidsthed, som i sidste ende styrer din frygt og dine handlinger. Dette betyder, at det ikke er din bevidsthed, som du skal fortælle, at eksamen ikke er farlig – da den allerede ved det. Derimod er det er din underbevidsthed, der skal forstå dette, hvorfor det kun er en hypnotisør, som kan hjælpe dig med at fjerne en angstfølelse permanent.

Vil jeg afsløre mine hemmeligheder under hypnose?

Nej. Målet er på ingen måde, at du falder i en dyb trance og begynder at snakke. Når hypnosen går i gang, ligger du helt passiv og stille – og lytter til Jean Felix, uden at du skal snakke. Du må gerne falde i søvn, som mange gør, men du kommer ikke i en dyb trance, som du ser i TV med hypnoseshows.

Er hypnose farligt?

Det er helt ufarligt, hvis man henvender sig til en god hypnotisør, som har tilstrækkelig erfaring og overblik. Men langt fra ufarligt, hvis man går til en af de utallige hypnotisører, som lige har lært at hypnotisere. Årsagen er, at man som hypnotisør får adgang til følelser og emotioner i underbevidstheden, som man under normale omstændigheder ikke ville kunne få adgang til. Ligesom ethvert terapiforløb er det et tillidsspørgsmål mellem behandleren og klienten. Det er derfor fornuftigt, at kontakte forskellige behandlere for at høre, hvem du har den bedste følelse og fornemmelse af.

Hvad er forskellen på hypnose hos Jean Felix og hypnose på TV?

Ved dyb trance, som du fx. ser på TV, tilbyder man underbevidstheden en fiktion og en anden virkelighedstilstand. I denne fiktion, kan hypnotisøren få dig til at tro, du er en fem år gammel igen eller en rød kanin. Dette varer i et par timer, hvorefter du selv kommer ud af denne fiktion af dig selv.

Er hypnose farligt hos Jean Felix?

Nej, der er absolut ingen risiko. Da det er en terapiform, hvor underbevidstheden selv gradvist forandrer det, som skal forandres. Det er altså ikke mig som hypnotisør, som forandrer noget. Det er til gengæld en dialog og et samarbejde mellem mig som hypnotisør og din underbevidsthed. Jeg går ikke ind og beslutter noget for dig. Via terapien har jeg en dialog med underbevidstheden, så den finder ud af, at det er på tide, at slippe problemstillingen. Forandringen sker derfor ved underbevisthedens egen frie vilje efter vejledning fra mig som hypnotisør.