Om Jean Felix

Historien

Virksomheden Jean Felix Hypnoseklinik blev grundlagt af Mogens Bjerring i 1945, som siden 1992 er drevet af sønnen Claus Bjerring.

Mogens Bjerring havde nogle år forinden 1945 gjort sig landskendt ved som den første i Danmark, at udføre hypnoseshows som tiltrak flere tusinde publikummer, der frivilligt kom op på scenen for derefter at blive bragt i en hypnotisk tilstand, så de f.eks. var af den overbevisning, at de igen var fem år gamle eller verdensmestre i sværvægtsboksning.

Da Morgen Bjerring pensionerede sig selv, forberedte og oplærte han sønnen Claus Bjerring, til at kunne overtage klinikken. Siden 1.1.1992 har Claus Bjerring drevet Jean Felix Hypnoseklinik.

Claus Bjerring

Meget tidligt vidste Claus, at han ville være hypnotisør, og efter flere års intensiv hypnoseoplæring, overtog Claus Bjerring hypnosevirksomheden. Siden da har Claus drevet virksomheden, først med fysisk klinik, og sidenhen og som den første i Danmark, tilbudt online hypnose. Igennem Jean Felix Online Hypnose, oplever Claus en større succesrate, da man hurtigere kommer ind til kernen af problemet. Årsagen er bl.a. en speciel teknik, og ligeledes at klienten i forløbet ligger hjemme i vante omgivelser.

Hvad gør jeg som hypnotisør, der adskiller sig fra psykologer?​

Det er min erfaring at psykologer og psykiatere arbejder med din bevidsthed, fornuft og logik. Samtalen foregår typisk, hvor de fremhæver og forklarer dine symptomer og problematikken, hvilket giver dig en forståelse for dit problem, som du kan arbejde med at løse fremadrettet. Men hvis problemet ligger i din underbevidsthed, kan man ikke alene ved samtale, nå ind og løse problemet.

Eksempel

Du har eksamensskræk og går til en psykolog. Psykologen informerer dig og får dig til at forstå, at det er unødvendigt at være bange for, at gå til eksamen, da der ikke er noget farligt ved det. Det forstår du godt i din bevidsthed, men det forstod du jo også før du gik til en psykolog. Dog er du stadig bange for, at gå til eksamen..

Løs eksamensangst med hypnose

Det er ikke bevidstheden, som styrer frygten for at gå til eksamen, det er i stedet underbevidstheden, og som i sidste ende også styrer alle handlinger. Det betyder, at det ikke er bevidstheden, som man behøver oplyse, at eksamen ikke er farlig – da det allerede er naturlig viden, men derimod underbevidstheden som behøver denne viden.

Vil jeg afsløre mine hemmeligheder under hypnose?

Nej. Målet er ikke, at du falder i en dyb trance og begynder at snakke. Når hypnosen går i gang, ligger du stille – og lytter til Jean Felix, uden at du skal snakke. Du må gerne falde i søvn, som mange gør, men du kommer ikke i en dyb trance, som du ser i TV med hypnoseshows.

Er hypnose farligt?

Det er helt ufarligt, hvis man henvender sig til en god hypnotisør, som har tilstrækkelig erfaring og overblik. Men langt fra ufarligt, hvis man går til en af de utallige hypnotisører, som lige har lært at hypnotisere. Årsagen er, at man som hypnotisør får adgang til følelser og emotioner i underbevidstheden, som man under normale omstændigheder ikke ville kunne få adgang til. Det er derfor fornuftigt, at kontakte forskellige behandlere for at høre, hvem man har den bedste følelse og fornemmelse af.

Hvad er forskellen på hypnose hos Jean Felix og hypnose på TV?

Ved dyb trance, som man eksempelvis ser på TV, tilbyder man underbevidstheden en anden virkelighedstilstand. Ved denne fiktion, kan hypnotisøren få personen til at tro, at man fem år gammel igen, eller lignende,  denne oplevelse holder normalvis i et par timer, hvorefter man kommer fuldstændig ud af denne overbevisning og er igen sig selv.

Hvordan foregår årsagsbehandling hos Jean Felix?

Jeg benytter en terapiform, hvor underbevidstheden selv gradvist forandrer det som behøver forandring. Det er altså ikke mig alene vælger forandringen. Det er til gengæld en dialog og et samarbejde mellem mig som hypnotisør og underbevidsthed. Jeg går ikke ind og beslutter noget, men har via terapien en dialog med underbevidstheden, så den finder ud af, at det er på tide, at slippe problemstillingen. Forandringen opstår løbende ved underbevidsthedens egen valg med vejledning og støtte fra mig.