Underbevidstheden er stærkest

Et eksempel: Lad os tænke os, at man skulle gå hen ad en bjælke, som lå på jorden. Det kan lade sig gøre uden besvær. Men hvis vi placerer bjælken mellem to tårne i 100 meters højde, kan man da gå hen ad bjælken? 99% vil sandsynligvis falde. Men hvorfor? Det er jo den samme bjælke, som enhver kan gå hen af, når den ligger på jorden. Forklaringen er enkel.
Når bjælken ligger på jorden, er der ingen fare ved at gå hen ad den og som følge deraf heller ingen angst. Men når bjælken kommer op i 100 meters højde, skaber den blotte mulighed for fald et angstmoment i underbevidstheden. Denne angst, den ubevidste eller bevidste forventning om et eventuelt fald, påvirker balanceevnen stærkere end alt, selv om man sætter hele viljen og fornuften ind.
Underbevidstheden er den stærkeste faktor i vores psyke. Derfor kan en person ikke bare “tage sig sammen” og blive rask. Der må andre metoder i anvendelse, som kan påvirke underbevidstheden og omstille dens reaktioner. Bedst af alle metoder egner hypnosebehandlingen sig.
Hypnosebehandling er behagelig, uden nogen som helst form for skadelige bivirkninger, og som oftest meget hurtig og effektiv. Derfor har læger i stigende grad taget hypnosebehandling i brug overfor de nervøse og psykiske lidelser og med fine resultater.
Hypnose er blevet en videnskab som giver adgang til vores underbevidsthed.